Motorcamping

     

Een motorcamping is een camping, in principe alleen voor motorrijders, met een aantal handige extra's

-         eetgelegenheid (ontbijt, eenvoudige warme maaltijd) 

-    gezellige bar of kantine waar je wat kunt drinken

-         leeshoek met diverse motorbladen

-         tourroutes / touradvies over de omgeving

-         gereedschap om zelf kleine (nood)reparaties uit te voeren

-         ophaal service voor gestrande motorrijders

Het aantal motorcampings waar echt alleen maar motorrijders worden toegelaten is erg beperkt. Bij steeds meer motorcampings ben je als motorrijder ook welkom als je de motor op een aanhanger achter de auto meeneemt of in een busje of camper. Andere motorcampings willen al dat blik echter niet op hun camping en zoeken het juist in fietsers en wandelaars als uitbreiding van de doelgroep. Er zijn ook enkele campings in de lijst opgenomen die zijn opgedeeld in een motorgedeelte en een auto / caravan / camper gedeelte. Op deze campings (liefst met een apart veld voor motorrijders) moet minstens de helft van de bezoekers van de camping uit motorrijders bestaan om als camping te worden opgenomen op deze site. 

Bij veel motorcampings kun je ook zonder tent terecht. De mogelijkheden hiervoor variŽren per camping (kamer, blokhut, slaapzaal, caravan, huurtent).

Een aantal motorclubs met een eigen clubhuis bieden ook gelegenheid aan motorrijders om hun tent op te zetten. Niet alle clubs die dit doen zijn echter opgenomen in de lijst. Om als motorcamping te kunnen fungeren is het essentieel dat er op het terrein in ieder geval toiletvoorzieningen zijn die altijd vrij toegankelijk zijn. Als deze voorzieningen zich alleen in het clubhuis bevinden dan heb je hier niets aan als het clubhuis is gesloten. 

Let op:  sommige campings zijn alleen in het (hoog)seizoen geopend, sommige zijn bepaalde dagen gesloten of beperkt geopend, kijk op de website van de betreffende camping voor de juiste informatie.

Een motorvriendelijke camping is in feite elke camping waar je als motorrijder welkom bent en dat is gelukkig het overgrote deel van de campings. De tijd dat je op campings werd geweigerd als motorrijder ligt gelukkig al een tijdje achter ons, een enkele uitzondering daargelaten. Een aparte lijst met motorvriendelijke campings is daarom niet nodig, het zou een lijst met duizenden campings worden en daar heeft niemand wat aan..

De meeste motorcampings zijn door mij zelf bezocht, echter (nog) niet alle. In een aantal gevallen ontbreken er daardoor enkele gegevens dus vindt je nog een aantal keren een ? in de lijst.